Teaterhögskolan i Malmö söker logoped för att undervisa i röst och tal för teater


Teaterhögskolan söker en logoped med erfarenhet av att undervisa i röst och tal för teater på högskolenivå. Krav är genomgången logopedexamen med legitimation. Dokumenterad erfarenhet av att undervisa i röst och tal på högskolenivå.

Undervisningen i ämnet röst och tal syftar mot att ge studenten en flexibel, hållbar och hörbar röst, som kan anpassa sig efter de skiftande krav som arbetet på scen och i olika media som TV, film och radio ställer.
Egen scenisk erfarenhet är meriterande, gärna i angränsande scenkonster som musikal och/eller opera. Stor fördel är om sökande har kompentens i ytterligare sceniska ämnen som till exempel rörelse eller dans. Stor vikt vid personlig lämplighet eftersom Teaterhögskolans lärare arbetar tätt tillsammans i pedagogiska team.

Titel: Universitetsadjunkt i röst och tal
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2017-12-31
Omfattning: 50 %
Placering: Teaterhögskolan i Malmö, Malmö
Tillträde: 2015-01-01
Diarienummer: KPA 2014/40

Arbetsuppgifter
Undervisning i röst och tal för skådespelarstudenter sker såväl enskilt som i grupp. Integrering med scenframställningsämnet är en viktig del av undervisningen. Arbete med text och rikssvenska ingår i ämnet.

Om
Teaterhögskolan i Malmö är en samlingspunkt för samtal om teater och scenkonst, en plats där vi undersöker vad det är att vara människa och hur det kan gestaltas.

Utbildningarna har sin grund i den elevskola som startades vid Malmö stadsteater 1944. 1964 blev vi Statens scenskola och 1977 Teaterhögskolan, en del av Lunds universitet. Under årens lopp har skolan utbildat över 500 skådespelare. Sedan tio år tillbaka har vi även en utbildning i dramatiskt författande. Både skådespelarprogrammet och dramatikerprogrammet finns på kandidatnivå och kan därefter fördjupas på masternivå. Som enda teaterhögskola i landet har vi startat en utbildning som har sitt fokus i det dynamiska gränslandet mellan teori och praktik, Teaterns teori och praktik. Det är en utbildning som sker i samarbete med Språk- och Litteraturcentrum vid Lunds universitet.

Behörighet
Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap högskoleförordningen (http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19930100.HTM). Behörighet för anställning som postdoktor gäller centralt avtal
Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder 
Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap högskoleförordningen. Vid tillsättningen kommer hänsyn även att tas till de synpunkter om tillsättning av läraranställningar som finns i den för Lunds universitet antagna Strategiska planen (http://www.lu.se/sites/www.lu.se/files/strategisk_plan_2012_16_sv.pdf) samt i Anställningsordningen för lärare vid Lunds universitet (http://www5.lu.se/o.o.i.s/186).

Kommentarer

Populära inlägg