Sök till ett masterprogram i Logopedi, senast den 15 april

Om du som yrkesverksam logoped vill fördjupa dig kan du söka till ett masterprogram. En masterexamen i logopedi krävs också för att få ansöka om att bli specialistlogoped. 

Till hösten kan du läsa Masterprogrammet i medicinsk vetenskap / Logopedi på Linköpings universitet. Dem har bland annat en spännande inriktning mot E-hälsa som man läser tillsammans med teknikstudenter.


Så här beskriver universitet utbildningen (ovan ett klipp om programmet):
"Vi vill erbjuda dig förutsättningar att skaffa en avancerad utbildning och en examen på internationell nivå inom huvudområdet logopedi. Förutom att du ökar din ämneskompetens, kan studier på programmet vara ett sätt att kunna forska inom området för att senare kanske gå vidare till en doktorandutbildning.

Inom inriktningen E-hälsa studerar du begreppet e-hälsa med utgångspunkt i dess interdisciplinära natur och tillämpning. Du samläser med studenter från teknisk fakultet och studerar bl. a. människa-teknik-interaktion. Innan du arbetar med ett e-hälsoprojekt lär du dig om digitala verktyg för att främja hälsa och förebygga sjukdom samt hur dessa kan utvecklas, implementeras och utvärderas. 

Inom inriktningen Hälsa, kvalitet och interprofessionell kompetens studerar du för att kunna möta alltmer mångfasetterade behov som kräver samverkan mellan professioner men också kunskap om kvalitetsutveckling för en hälsofrämjande hälso- och sjukvård som främjar aktivitet och delaktighet. 

Kommentarer

Populära inlägg