Enhetschef till Utvecklingsenheten inom barn- och ungdomshabiliteringen Skåne

SISTA ANSÖKNINGSDAG 2020-04-19

*Observera att denna rekrytering vänder sig till dig som redan idag har en anställning inom Region Skåne.

Annonstext:

Utvecklingsenheten har ett övergripande ansvar inom barn- och ungdomshabiliteringen att utveckla och säkerställa kvalitet samt samordna och följa upp Skånegemensamma utbildningar och grupper inom verksamheten. Insatser inom e-hälsa ska också utvecklas och erbjudas. Enheten ansvarar bland annat för utveckling av digitala utbildningar för verksamhetens målgrupper. Enheten ansvarar också för att utveckla och samordna kvalitetsregister, prioriteringsarbete samt kunskapsstödet. Inom ansvarsområdet ligger även Funkar.skane.se, expertrådet samt verksamhetens informationskanaler såsom externa webbplatsen och hemvisten.

Inom utvecklingsenheten arbetar cirka fem medarbetare med erfarenhet och yrkesbakgrund inom barn- och ungdomshabiliteringen. Flera medarbetare inom barn- och ungdomshabiliteringen arbetar också del av sin tjänst med uppdrag som är kopplade till utvecklingsenheten.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal där du har det direkta personalansvaret för cirka fem medarbetare. Du arbetar systematiskt med utveckling och uppföljning av enhetens ansvarsområden och bidrar till nytänkande och inspiration till chefer, teamledare och medarbetare i verksamheten. Vidare tydliggör och kommunicerar du visioner, mål och strategier samt organiserar enhetens arbete på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. I din roll som enhetschef ansvarar du dessutom för att starta och följa upp uppdrag/projekt som flera medarbetare har som del av sin tjänst på annan enhet i verksamheten. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschefen för barn- och ungdomshabiliteringen. Tjänstens placeringsort är Malmö eller Kristianstad men du förväntas vara närvarande vid båda orterna utifrån behov.

Som enhetschef på utvecklingsenheten inom barn- och ungdomshabiliteringen förväntas du se helheten och agera utifrån barn och ungdomars bästa utifrån ett Skåneperspektiv. Vi lyssnar på barnen och utifrån deras behov arbetar vi tvärprofessionellt. Enhetschefen leder resursteamen för Cp, intellektuell funktionsnedsättning samt autism inom barn- och ungdomshabiliteringen och deltar i Utvecklingsrådet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av att leda och utveckla samt månar om god kvalitet. För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är väl förtrogen med verksamheten och trygg i din yrkesroll, vågar ta beslut samt har ett stort intresse för att utveckla verksamheten. Du ser det positiva i förändrings- och förbättringsprocesser, vilka du naturligt kan leda och delta i, och du har ett genuint intresse för digitalisering och digitala tjänster. Vidare har du förmågan att entusiasmera och inspirera medarbetare till att uppnå mål och resultat. Det gör du genom din goda kommunikativa förmåga, där du skapar delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Ditt sätt att kommunicera och ditt sätt att agera god ambassadör gör att du har lätt för att skapa goda relationer till såväl medarbetare som chefskollegor internt och externt.

När det gäller den formella kompetensen har du:
• Högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som är relevant för tjänsten.
• Erfarenhet av att ha arbetat inom barn- och ungdomshabiliteringen i Skåne.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Därutöver är det meriterande om du har:
• Några års arbetslivserfarenhet som chef, teamledare eller projektledare.
• Någon form av chefs-/ledarskaps-/projektledarutbildning.

Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. 


På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Sök jobbet

Kommentarer

Populära inlägg