Doktorand i logopedi Linköpings universitet

Doktorand i logopedi
med placering vid Institutionen för klinisk och experimentell medicin

Arbetsuppgifter
Den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin forskarutbildning. En doktorand får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 procent av full arbetstid.

Syftet med doktorandprojektet är att sammankoppla två traditioner inom logopedi/fonetik som används för analys av avvikande tal; perceptuell och instrumentell. Arbetsuppgifterna inom projektet innebär insamlande av material från talare med olika typer av avvikelser. Datainsamlingen innefattar såväl ljudinspelningar som olika sätt att instrumentellt avbilda tal. I den senare delen av projektet innebär arbetet sammanlänkande av data i syfte att fastställa graden av överensstämmelse mellan de båda metoderna.

Annons: http://www.liu.se/jobba/lediga-jobb?l=sv&&rmpage=job&rmjob=575&rmlang=SE

Behörighet
Behörig till anställning som doktorand är bara den som antas eller redan har antagits till forskarutbildning.

För att bli antagen till forskarutbildning krävs att den sökande har dels grundläggande behörighet, dels särskild behörighet enligt nedan. Vidare krävs att den sökande bedöms ha sådan förmåga i övrigt som behövs för att klara utbildningen. Grundläggande behörighet att antas till forskarutbildningen har den som har avlagt en examen på avancerad nivå, har fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller som i någon annan ordning inom eller utom landet har förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

För att vara behörig ska sökande ha en mastersnivå examen eller motsvarande i ett område motsvarande till forskningsprojektet, som logopedi, kommunikationsstörningar eller klinisk lingvistik. Arbetet innefattar registrering och analysera tal, så erfarenhet av fonetisk transkription och instrumentering är önskvärt. Språkkunskaper i engelska krävs.

Stor vikt kommer också att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön
Ingångslön för innehavare av doktorandanställning regleras utifrån en för institutionen lokalt avtalad lönestege.

Kontaktpersoner

Pernilla Eriksson

Personalintendent

013-28 44 50

pernilla.eriksson@liu.se

Annelie Lindström

Forskarutbildningsstudierektor

010-103 43 86

annelie.lindstrom@liu.se

Martin J Ball

Professor

+ 46 700896968

martin.j.ball@liu.se

Kommentarer

Populära inlägg